Ajinomoto - Gyoza japońskie pierogi z warzywami w ...

Ajinomoto - Gyoza japońskie pierogi z warzywami w zielonym cieście

600g.  32,48zł / kg

 

19 49

Opis produktu

Ajinomoto

Gyoza - Japońskie pierogi z warzywami w zielonym cieście. Produkt głęboko mrożony.

Japońskie pierogi z warzywami w zielonym cieście. Produkt głęboko mrożony

Zawartość opakowania: 30 szt.

Zgrzewane

600 g

Wyprodukowano w Polsce

Kraj pochodzenia - Polska

Składniki i wartości odżywcze

warzywa 55% (kapusta, groszek zielony, SOJA [edamame], marchew, biała rzodkiew), mąka PSZENNA, woda, bułka tarta (maka PSZENNA, sól, drożdże), sól, szpinak w proszku 0,6%, sos SOJOWY (woda, SOJA, PSZENICA, sól), gluten PSZENNY, czosnek granulowany, olej SEZAMOWY, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny (zawiera PSZENICĘ), imbir mielony, pieprz czarny

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna 563 kJ/133 kcal
tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 26 g
w tym cukry 3,9 g
błonnik 1,2 g
białko 4,9 g
sól 1,0 g

marka nr 1 pierożków gyoza w Japonii*, *Źródło: Badanie Intage Inc. dotyczące sprzedaży chłodzonych i mrożonych produktów z segmentu rynku pierożków gyoza w okresie od 01/04/2015 do 31/03/2016, łącznie we wszystkich sieciach marketów detalicznych (hipermarkety, supermarkety) w Japonii

Zdrowie i styl życia

Opakowanie: nadające się do recyklingu

Skorupiaki - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Sezam - Zawiera, Soja - Zawiera, Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia. Przechowywać w temperaturze *(-6°C): 1 tydzień / **(-12°C): 1 miesiąc / ***(-18°C): do daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości podana wzdłuż pionowemu zgrzewu opakowania.

Przechowywać w temperaturze -6'C: 1 tydzień, w temperaturze -12'C: 1 miesiąc, w temperaturze -18'C: do daty minimalnej trwałości

Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia

Instrukcje dotyczące przyrządzenia. Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego. Ogólnie. Smażyć w głębokim tłuszczu. Na głębokim oleju - smaż gyozę w temperaturze 170°C-180°C przez ok. 2,5 minuty. Od postaci zamrożonej. Gotować we wrzątku. Gotowanie - gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie. Od postaci zamrożonej. Smażyć w płytkim tłuszczu. Na patelni - rozgrzej 1 łyżkę oleju. Ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty. Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody. Od postaci zamrożonej. Gotować na parze. Gotowanie na parze - gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut. Od postaci rozmrożonej.

Na patelni: rozgrzej 1 łyżkę oleju. Ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty. Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze około 1 minutę do momentu odparowania wody. Na głębokim oleju: smaż gryzę w temperaturze 170-180'C przez około 2,5 minuty. Gotowanie: gotuj gryzę przez około 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie. Gotowanie na parze: gotuj gryzę na parze w temperaturze 100'C przez około 5 minut

Producent / dystrybutor

Adres producenta: Wyprodukowano dla, Ajinomoto Foods Europe S.A.S. 153 Rue de Courcelles, 75017 Paris, France,

Adres dystrybutora: Ajinomoto Foods Europe S.A.S. 153, Rue de Courcelles, 75017 Paris, France

Adres zwrotny: Ajinomoto Foods Europe S.A.S. 153 Rue de Courcelles, 75017 Paris, France,