Bakalland - Masa Makowa z bakaliami

Bakalland - Masa Makowa z bakaliami

850 ml  7,40zł / kg

 

 

Promocja

 7,98zł 6 29

Opis produktu

Bakalland

Masa makowa z bakaliami

Zapewne masz tradycyjny sprawdzony przepis na makowiec przekazywany w twojej rodzinie od pokoleń. Teraz z masą makową Bakalland będzie on jeszcze łatwiejszy w przygotowaniu. Za Ciebie zmieliliśmy dwukrotnie najwyższej jakości mak, który nadaje naszej masie makowej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką pomarańczową tworzą doskonałą kompozycję smakową. Masa makowa jest również źródłem wapnia, żelaza, błonnika. To wszystko zapowiedź udanych wypieków. Z masą makową Bakalland możesz również przyrządzić inne potrawy - makaron z makiem i bakaliami, ciasteczka makowe, czy też paluchy wypiekane z masą makową z ciasta francuskiego. Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na:. Delektujmy.pl.

Puszka

850 g

Bakalland - wyszukane przyjemności,

Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu, *RWS - Referencyjne Wartości Spożycia, Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Składniki i wartości odżywcze

woda, mak 22%, cukier, bakalie 6,5% [(rodzynki 55% (rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy)

Wartości odżywcze na 100 g na porcję 425 g
Wartość energetyczna 892 kJ / 214 kcal 457 kJ/
Tłuszcz 9,6 g 109 kcal
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g 4,3 g
Węglowodany 23 g 0,95 g
w tym cukry 21 g 14 g
Błonnik 7,4 g 8,15 g
Białko 4,5 g 2,5 g
Sól 0,01 g 2,45 g
Witaminy i składniki mineralne na 100 g 0,008 g
Wapń 350 mg (44%**) %RWS* w 100 g
Żelazo 2,2 mg (16**) 45%
Żelazo 2,23 mg 16%

**RWS - dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i skłądników mineralnych (dla osób dorosłych)

Źródło wapnia, żelaza i błonnika.

źródło wapnia, żelaza i błonnika, Nr 1 w Polsce*, *Bakalland za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska (Hipermarkety, Supermarkety bez Dyskontów, Dyskonty, Duże Sklepy Spożywcze bez Dyskontów, Średnie Sklepy Spożywcze, Małe Sklepy Spożywcze, Sklepy Winno-Cukiernicze, Stacje Benzynowe), sprzedaż wartościowa w okresie II 2015 - I 2016, w segmencie mas makowych

Zdrowie i styl życia

Seler - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin..

Propozycje zastosowania, wypieki, desery, potrawy,

Makowiec z żurawiną. Ciasto:. - 1/5 kostki do pieczenia Kasia. - 2 szklanki mąki. - 1/3 szklanki cukru. - 1/2 szklanki mleka. - 2 duże jajka. - 20 g drożdży. - 1 cukier wanilinowy. - szczypta soli. Nadzienie:. - 550 g masy makowej Bakalland. - 50 g orzechów włoskich Bakalland. - 50 g suszonej żurawiny Bakalland. - 2 łyżki kaszy mannej. - 1 duże jajko. 1. Przygotowujemy rozczyn: W misce kruszymy drożdże, dodajemy po łyżce cukru i mąki oraz tyle letniego mleka, by rozczyn miał gęstość śmietany. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Do miski wsypujemy resztę mąki, cukier, cukier wanilinowy, jajka i sól. Wlewamy rozczyn i resztę mleka. Wszystko mieszamy mikserem. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną Kasię. Zagniatamy, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Całość przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 3. Orzechy siekamy i mieszamy z żurawiną i roztrzepanym jajkiem. Dodajemy do masy makowej razem z kaszą manną. 4. Gdy ciasto podwoi objętość, rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia na prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy masę makową i zwijamy ciasto w roladę. 5. Ciasto przekładamy razem z papierem do podłużnej foremki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. 6. Makowiec wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160°C ok. 40 min. Kasia. Więcej przepisów znajdziesz na. www.mojeciasto.pl.

Producent / dystrybutor

Adres producenta: BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa,

Adres zwrotny: BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa, serwis_konsumenta@bakalland.pl,