PIECZARKI Z GRILLA

zdjęcie do przepisu

Składniki:

500 g pieczarek

2 czerwone cebule

2-3 ząbki czosnku

tymianek

50 g DELMA Maślany smak 80% tłuszczu

sól, pieprz

patyki do szaszłyków



Przygotowanie

Patyki do szaszłyków włóż na 20 minut do wody by namokły. Pieczarki umyj, osusz, odetnij zbyt długie ogonki. Cebulę obierz, pokrój na ćwiartki i podziel na warstwy. Na patyczki nadziewaj na przemian pieczarki i kawałki cebuli. DELMĘ roztop w rondelku i wymieszaj z obranym i posiekanym czosnkiem i listkami tymianku. Szaszłyki polej tak przygotowaną DELMĄ i smaż na grillu, aż pieczarki staną się rumiane. Przed podaniem oprósz solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.

Smacznego!

koszykMamy wszystkie niezbędne produkty do przygotowania tej potrawy. Dodaj do koszyka.