Hortex - Fasolka szparagowa cięta

Hortex - Fasolka szparagowa cięta

450 g  10,87zł / kg

 

4 89

Opis produktu

Hortex

Fasolka szparagowa zielona. Produkt głęboko mrożony.

Tradycyjny, popularny smak. Idealny jako lekka przekąska lub dodatek do dań głównych.

Torebka

450 g

Miejsce pochodzenia: Unia Europejska

Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:, Hortex Grochówka, Hortex Fasolka szparagowa żółta, Hortex Jagody leśne,

Energia w 100 g: 129 kJ / 31 kcal,

Kraj pochodzenia - Produkt UE

Składniki i wartości odżywcze

fasola szparagowa

Wartości odżywcze 100 g produktu
Wartość energetyczna 129 kJ / 31 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 3,3 g
w tym cukry 0,6 g
Białko 2,2 g
Sól 0,01 g

gotowa w 10 minut, zamrożone tuż po zbiorach

Zdrowie i styl życia

Opakowanie - Nadające się do recyklingu

Seler - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Pszenica - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania). * -6 °C 4 dni. ** -12 °C 1 miesiąc. *** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.

Gotować. Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-10 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub w sałatkach. Od postaci zamrożonej.

Sposób przygotowania - bez rozmrażania, Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-10 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub w sałatkach.

Kulinarne inspiracje Hortex. Sałatka z kuskusem, orzechami i fasolką. Składniki:. - Fasolka szparagowa zielona Hortex - 1 opakowanie. - 250 ml bulionu warzywnego. - 150 g kaszy kuskus. - 100 g orzechów włoskich. - 1 łyżka parmezanu. - 1 łyżka klarowanego masła. - 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego. - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry. - 1/2 pęczka natki (lub świeżej kolendry). - sól lub sos sojowy do smaku. Gotowe w 30 minut. Przygotowanie:. Fasolkę zblanszuj w osolonej wodzie, potem przepłucz zimną wodą i odstaw do odcieknięcia. Bulion zagotuj i zalej nim kuskus, tak by bulionu było ok. centymetra więcej niż kaszy. Wtedy przykryj szczelnie naczynie i poczekaj do napęcznienia kaszy. Tymczasem posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Uprażone przesyp do miseczki. Następnie na patelni rozgrzej masło, dodaj kmin i kolendrę i smaż chwilę do wydobycia aromatów przypraw. Wrzuć fasolkę i usmaż ją, doprawiając solą lub sosem sojowym. Na koniec nasiąknięty kuskus przemieszaj widelcem i połącz z fasolką, uprażonymi orzechami i posiekaną natką lub kolendrą. Przed podaniem całość oprósz startym parmezanem.

Producent / dystrybutor

Adres producenta: Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa,

Adres zwrotny: Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa,