Hortex - Szpinak rozdrobniony

Hortex - Szpinak rozdrobniony

450 g  8,84zł / kg

 

3 98

Opis produktu

Hortex

Szpinak rozdrobniony. Produkt głęboko mrożony

Wyśmienity i bardzo popularny wśród konsumentów klasyczny szpinak rozdrobniony. Idealnie nadaje się jako dodatek do dań oraz przekąska sama w sobie.

Zgrzewane

450 g

Miejsce pochodzenia: Unia Europejska

Energia w 100 g: 79 kJ / 19 kcal,

Kraj pochodzenia - UE

Składniki i wartości odżywcze

szpinak

Wartości odżywcze 100 g produktu
Wartość energetyczna 79 kJ / 19 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 0,4 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 2,3 g
Sól 0,05 g

gotowy w 15 minut, numer 1 - ulubiona marka Polaków 2017, zamrożone tuż po zbiorach

Zdrowie i styl życia

Opakowanie - Nadające się do recyklingu

Seler - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Pszenica - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania). * -6°C / 4 dni. ** -12°C / 1 miesiąc. *** poniżej -18°C / do daty podanej na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.

Maks. temp. °C - -18

Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku. Garnek, patelnia: Przełamać taflę szpinaku na mniejsze kawałki. Łyżkę masła lub oleju roztopić w garnku lub na patelni, włożyć szpinak, całość podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia szpinaku często mieszając. Następnie posolić, dodać wg upodobania inne dodatki, dusić dalej ok. 4 minuty, mieszać. Dla wzbogacenia smaku do szpinaku można dodać: trochę śmietany, rozgnieciony ząbek czosnku i roztrzepane jajka. Od postaci zamrożonej.

Sposób przygotowania - bez rozmrażania, Garnek, patelnia: Przełamać taflę szpinaku na mniejsze kawałki. Łyżkę masła lub oleju roztopić w garnku lub na patelni, włożyć szpinak, całość podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia szpinaku często mieszając. Następnie posolić, dodać wg upodobania inne dodatki, dusić dalej ok. 4 minuty, mieszać. Dla wzbogacenia smaku do szpinaku można dodać: trochę śmietany, rozgnieciony ząbek czosnku i roztrzepane jajka.

Przepisy Matki Natury. Rolada szpinakowa. Składniki:. - Szpinak liście Hortex - 1 opakowanie. - 250 g łososia wędzonego w plastrach. - 200 g serka śmietankowego z chrzanem. - 2 łyżki mąki pszennej. - 2 ząbki czosnku. - 2-3 łyżki oliwy z oliwek. - szczypta gałki muszkatołowej. - czarny sezam. - sól, pieprz. Gotowe w 40 minut. Przygotowanie:. Szpinak przesmaż na patelni, po czym dodaj wyciśnięty czosnek oraz do smaku: sól, pieprz. Odstaw do wystygnięcia. Następnie szpinak wymieszaj z żółtkami, mąką i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Tak przygotowaną masę wylej do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia (masa powinna mieć ok. 1,5- 2 cm wysokości), po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200?C i piecz ok. 10 minut. Następnie wyjmij i ostudź (po upieczeniu masa powinna być plastyczna). Upieczoną masę posmaruj serkiem, posyp sezamem i ułóż na niej plasterki łososia (można go wcześniej skropić cytryną). Całość zwiń w roladę, którą zabezpiecz folią spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin. Roladę podawaj pokrojoną w plastry. Więcej pysznych przepisów na: . www.hortex.pl.

Producent / dystrybutor

Adres producenta: Polski Ogród sp. z o.o. ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa,

Adres zwrotny: Polski Ogród sp. z o.o. ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa,