Utwórz nową listę

Kasia - Margaryna kostka
250 g 8,72zł / kg
Opis produktu
Kasia
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
Owijka
250 g
Green Dot
1 porcja** zawiera: 267 kJ 64 kcal 3%*, 100 g 2666 kJ/637 kcal, *% referencyjej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **1 porcja = 10 g.
Składniki i wartości odżywcze
oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (LECYTYNY (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), preparat SERWATKOWY (MLEKO), sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), Zawartość tłuszczu 72%
Wartości odżywcze | 100 g | 0 | 0 |
---|---|---|---|
Energia | 2666 kJ / 637 kcal | 0 | 0 |
Tłuszcz | 72 g | 0 | 0 |
w tym kwasy nasycone | 34 g | 0 | 0 |
Węglowodany | <0,5 g | 0 | 0 |
w tym cukry | <0,5 g | 0 | 0 |
Białko | <0,5 g | 0 | 0 |
Sól | 0,21 g | 0 | 0 |
Witamina A | 800 µg (100%*) | 0 | 0 |
Witamina D | 7,5 µg (150%*) | 0 | 0 |
*% dziennej referencyjnej wartości spożycia.
**1 porcja = 10 g. Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.
*% referencyjnych wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
najlepsza do pieczenia i smażenia, bez konserwantów
Zdrowie i styl życia
Dodatki: konserwanty - Nie zawiera
MLEKO - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.
Min. temp. °C - 2, Maks. temp. °C - 10
Babka ucierana. Czas przygotowania: 60 minut. Czes pieczenia: 40 minut. Składniki:. 1 kostka do pieczenia Kasia (250 g), jajko 4 szt., mąka 350 g, cukier 250 g, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 opakowanie zapachu arakowego, dwie garści namoczonych i odsączonych rodzynek. Sposób przygotowania:. 1. Miękką Kasię utrzyj dokładnie z cukrem. 2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. 3. Do masy dodawaj po jednym jajku i łyżce mąki, ciągle ucierając, aż wyczerpią się składniki. 4. Na koniec dodaj zapach arakowy i rodzynki. . 5. Formę babkową o średnicy około 20 cm posmaruj Kasią i obsyp mąką. 6. Ciasto przełóż do formy i piecz około 40 minut w 180°C. 7. Po upieczeniu pozostaw ciasto jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku.
Producent / dystrybutor
Adres producenta: Upfield Polska Sp. z o.o. ul. Żwirki i Wigury 14, 02-092 Warszawa, Polska,
Adres zwrotny: Upfield Polska Sp. z o.o. ul. Żwirki i Wigury 14, 02-092 Warszawa, Polska, www.upfield.com,