Kasia - Margaryna kostka

Kasia - Margaryna kostka

250 g  8,72zł / kg

 

2 18

Opis produktu

Kasia

Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.

Owijka

250 g

Green Dot

1 porcja** zawiera: 267 kJ 64 kcal 3%*, 100 g 2666 kJ/637 kcal, *% referencyjej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **1 porcja = 10 g.

Składniki i wartości odżywcze

oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (LECYTYNY (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), preparat SERWATKOWY (MLEKO), sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), Zawartość tłuszczu 72%

Wartości odżywcze 100 g 0 0
Energia 2666 kJ / 637 kcal 0 0
Tłuszcz 72 g 0 0
w tym kwasy nasycone 34 g 0 0
Węglowodany <0,5 g 0 0
w tym cukry <0,5 g 0 0
Białko <0,5 g 0 0
Sól 0,21 g 0 0
Witamina A 800 µg (100%*) 0 0
Witamina D 7,5 µg (150%*) 0 0

*% dziennej referencyjnej wartości spożycia.

**1 porcja = 10 g. Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.

*% referencyjnych wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

najlepsza do pieczenia i smażenia, bez konserwantów

Zdrowie i styl życia

Dodatki: konserwanty - Nie zawiera

MLEKO - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.

Min. temp. °C - 2, Maks. temp. °C - 10

Babka ucierana. Czas przygotowania: 60 minut. Czes pieczenia: 40 minut. Składniki:. 1 kostka do pieczenia Kasia (250 g), jajko 4 szt., mąka 350 g, cukier 250 g, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 opakowanie zapachu arakowego, dwie garści namoczonych i odsączonych rodzynek. Sposób przygotowania:. 1. Miękką Kasię utrzyj dokładnie z cukrem. 2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. 3. Do masy dodawaj po jednym jajku i łyżce mąki, ciągle ucierając, aż wyczerpią się składniki. 4. Na koniec dodaj zapach arakowy i rodzynki. . 5. Formę babkową o średnicy około 20 cm posmaruj Kasią i obsyp mąką. 6. Ciasto przełóż do formy i piecz około 40 minut w 180°C. 7. Po upieczeniu pozostaw ciasto jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku.

Producent / dystrybutor

Adres producenta: Upfield Polska Sp. z o.o. ul. Żwirki i Wigury 14, 02-092 Warszawa, Polska,

Adres zwrotny: Upfield Polska Sp. z o.o. ul. Żwirki i Wigury 14, 02-092 Warszawa, Polska, www.upfield.com,