Morliny - Boczek do smaku w kosteczkach

Morliny - Boczek do smaku w kosteczkach

150 g  33,20zł / kg

 

4 98

Opis produktu

Morliny

Boczek wieprzowy wędzony z dodaną wodą.

Tacka, opakowanie zgrzewane

150 g

Marka Morliny to marka nowoczesna, znana z przełamywania schematów utartych w swojej kategorii. Od powstania nastawiona jest na szukanie nowych, prokonsumenckich rozwiązań. Innowacyjne pomysły stosowane w produktach z portfolio zyskują uznanie w oczach konsumentów i gwarantują lojalność wobec marki. Marka Morliny jest w ścisłym gronie najlepiej rozpoznawalnych marek mięsnych na rynku polskim. Do marki Morliny należą submarki: Morlinki - pierwsze wędliny dla dzieci oraz Berlinki - paczkowane parówki premium.

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Składniki i wartości odżywcze

boczek wieprzowy (90%), woda, regulatory kwasowości: mleczan sodu, sól, stabilizatory: trifosforany, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu

Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1266 kJ/306 kcal
Tłuszcz 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
Węglowodany 0,5 g
w tym cukry 0 g
Białko 13 g
Sól 2,0 g

doskonały do jajecznicy

Zdrowie i styl życia

Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin. Przechowywać w temperaturze od -5°C do +6°C.

Min. temp. °C - -5, Maks. temp. °C - 6

Spaghetti a'lla Carbonara. Składniki:. mała śmietana 18%, 150 g wędzonego boczku Morliny do smaku, 3 żółtka, cebula, czosnek, oregano, bazylia (zioła najlepiej świeże). sól, pieprz oraz tarty ser żółty. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie na małym ogniu. Gdy zacznie się szklić dokładamy do niej boczek. Smażymy, aż cebulka się zezłoci, a z boczku wytopi się tłuszcz. Do miseczki przelewamy śmietanę i dodajemy do niej wyciśnięte ząbki czosnku. Wlewamy do śmietany roztrzepane żółtka i mieszamy wszystko razem, aby składniki połączyły się. Doprawiamy ziołami, solą, pieprzem. Śmietanowy sos przelewamy na patelnię z boczkiem i cebulą, dusimy około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli jest zbyt gęsty dolewamy do niego trochę wody. Makaron gotujemy al dente czyli około 6-10 minut i odcedzamy. Dodajmy do makarony łyżkę oliwy, mieszamy. Sprawi to, że makaron nie będzie się kleił. Do garnka z makaronem przekładamy nasz sos carbonara. Dodajemy starty żółty ser, mieszamy, aby ser równo się rozpuścił i podajemy. Najlepsze posypane parmezanem i przystrojone natką pietruszki.

Producent / dystrybutor

Adres producenta: ANIMEX Foods Sp. z o.o. sp. k. Morliny 15, 14-100 Ostróda, Oddział w Szczecinie, ul. Pomorska 115b, 70-812 Szczecin,

Adres zwrotny: ANIMEX Foods Sp. z o.o. sp. k. Morliny 15, 14-100 Ostróda,