PANCAKES – AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI

zdjęcie do przepisu

Składniki:

300 g mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

2 łyżki cukru

3 jajka (M)

50 g DELMY Maślany Smak

350 ml mleka

300 ml śmietanki 30%

sól, pieprz.



Dodatkowo:

1 łyżka DELMY Maślany Smak

Miód lub syrop klonowy

Owoce

Przygotowanie

DELMĘ roztop. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, mleko i roztopioną DELMĘ. Wszystko wymieszaj mikserem. Małą patelenkę rozgrzej, posmaruj odrobiną DELMY i wlej łyżkę stołową ciasta. Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu. Gdy na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza przewróć placek na drugą stronę i smaż, aż się zarumieni. W ten sposób usmaż wszystkie placki. Podawaj polane miodem lub syropem klonowym i posypane owocami.

Smacznego!

koszykMamy wszystkie niezbędne produkty do przygotowania tej potrawy. Dodaj do koszyka.