Fritatta z indykiem i fetą

Trudność: średnia. Czas wykonania: ok. 10 minut. Składniki na: 2 porcje.

Składniki

- 4 jajka

- 2 łyżki mleka

- garść posiekanego szczypiorku

- 100 g wędliny z indyka

- garść posiekanej kolendry lub natki pietruszki

- 1 ząbek czosnku

- 1-2 łyżki masła

- 100 g sera feta

- czarny pieprz

Przygotowanie

Piekarnik nagrzej do 180°C. Wymieszaj jajka z mlekiem, dopraw pieprzem, dodaj szczypiorek i kolendrę lub pietruszkę oraz pokrojoną w kostkę wędlinę z indyka. Całość wymieszaj. Na małej patelni delikatnie podsmaż na maśle starty czosnek. Wlej masę jajeczną i smaż na małym ogniu przez 2 minuty, następnie posyp ją pokrojoną w kosteczkę fetą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut.

 

koszykMamy wszystkie niezbędne produkty do przygotowania tej potrawy. Dodaj do koszyka.