Zupa grzybowa z łazankami

Trudność: Łatwy Czas wykonania: 60 minut Porcja dla: 4 osób

zdjęcie do przepisu

Składniki:

1 i 1/2 l rosołu

50 g suszonych podgrzybków

3-5 ziaren pieprzu

Sól

150 ml śmietany 18%

Łazanki

Przygotowanie

Grzyby dokładnie wypłucz, a następnie zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości z kilkoma ziarnami pieprzu. Wywar przecedź i dolej do rosołu. Całość podgrzej. Grzyby pokrój w paski, dodaj do zupy. Śmietanę przełóż do miseczki, dodaj kilka łyżek gorącej zupy. Dobrze wymieszaj i wlej do garnka. Ugotuj łazanki według przepisu z opakowania. Zupę dopraw solą, pieprzem i podawaj z łazankami.

Smacznego!

koszykMamy wszystkie niezbędne produkty do przygotowania tej potrawy. Dodaj do koszyka.